Importanţa gustărilor dintre mese

O regulă foarte importantă, adesea ignorată, a unei alimentații corecte spune că trebuie să mâncăm puțin și des. Între cele trei mese principale ale zilei trebuie să se strecoare și câte două „mese” intermediare, pe care le numim gustări. Respectarea acestui principiu este esențială dacă vrem să ne păstrăm o greutate optimă și mai ales dacă vrem să slăbim.

Chiar dacă gustările dintre mese sunt benefice, contează ce și cât mănânci, astfel încât acestea să nu se transforme în adevărate bombe calorice; de exemplu, obişnuința de a consuma dulciuri între mese nu e ok chiar dacă zahărul este o sursă de energie, consumat in exces el poate fi considerat o adevărată otravă (vezi dependența de ,,gustul dulce”).

La fel ca si cerealele integrale, fructele și legumele conțin fibre, dar și numeroase vitamine și minerale care ne completează necesarul zilnic de nutrienți.

În ultimele cercetări clinice, specialiştii acordă o atenție sporită importanței a două substanțe –inulina și licopenul– care au următoarele beneficii în alimentația sănătoasă:

1.  INULINA – este practic o fibră solubilă, benefică în reducerea concentrației de colesterol din sânge. Inulina ajută colonul să se apere împotriva bacteriilor patogene, consolidează sistemul imunitar și ajută la sintetizarea vitaminei B.

2.   LICOPENUL – o substanță cu efecte antitumorale în aproape toate tipurile de cancer. Licopenul reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidența infarctului miocardic scade cu 20-50%. De asemenea, specialiştii consideră important  licopenul în prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer.

De aceea, un produs perfect în încercarea de a înlocui gustările nesănătoase (bogat calorice și pline de zaharuri sau derivați) este Supa de Roșii Gourmet Herbalife. La un minut distanță de aromele tradiționale ale bucătăriei mediteraneene, această supă nutritivă, caldă şi savuroasă combină ultimele noutăţi din domeniul nutriției şi reprezintă o gustare zilnică sănătoasă. Avansată din punct de vedere ştiinţific, cu fibre din inulina probiotică, conţine licopen ce se regăseşte în mod natural în roşii.

O porţie conţine 104 calorii, este bogată în proteine şi fibre, pentru a menţine senzaţia de saţietate necesară în controlul corect al greutăţii corporale şi reprezintă o opţiune nutritivă şi pentru vegetarieni. Atunci când simţiţi nevoia unei gustări între mesele principale, gândiţi-vă că Supa de Roșii Gourmet Herbalife conţine de 8 ori mai multă proteină decât o supă de roșii obișnuită, se prepară rapid atât cu apă fierbinte, cât şi rece şi este ideală în sezonul rece, când roșiile de pe piață au o proveniență cel puțin îndoielnică.

Consultant wellness Andrei Beznea

0745.577.736/ 0722.992.553

beznea_2005@yahoo.com

Lasă un comentariu